wia verzekering

Aanvulling op de WIA: Inkomen op Peil van Avéro Achmea.

‚ÄčIs uw werknemer meer dan 2 jaar ziek? Dan geldt de wet Werk & Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA). Met Inkomen op Peil regelt u een aanvulling op zijn WIA-uitkering

De totaaloplossing van Inkomen op Peil: re-integratie én financiële zekerheid
Als een medewerker langer dan 2 jaar ziek is, geldt de wet Werk & Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA). Om een ernstige inkomensterugval te voorkomen biedt Avéro Achmea de zéér complete WIA-verzekering Inkomen Op Peil, mét een gloednieuwe WIA-calculator. Deze collectieve verzekering is een uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarde, die past binnen goed werkgeverschap. Bekijk hieronder het filmpje met een uitleg over de WIA.

Zorg voor zekerheid met Inkomen op Peil
Inkomen op Peil zorgt ervoor dat medewerkers bij arbeidsongeschiktheid een financiële aanvulling krijgen op hun WIA-uitkering. Medewerkers die hun restverdiencapaciteit voor 50% of meer benutten, krijgen bovendien 5% extra uitgekeerd. Daarnaast biedt Avéro Achmea effectieve ondersteuning bij de re-integratie, zodat medewerkers snel weer aan het werk kunnen.

Welke keuzes zijn er bij Inkomen op Peil?

 • Zelf de dekking kiezen: 70, 75 of 80% van het verzekerde jaarinkomen
 • Zelf het te verzekeren jaarinkomen kiezen tot maximaal € 100.000,-
 • Heeft een medewerker een inkomen van meer dan € 100.000,-? Kies dan voor Inkomen op Peil Excedent
 • Zelf kiezen hoe lang de uitkering duurt: 5 jaar, 10 jaar of tot de pensioendatum
 • Zelf kiezen of en hoe de verzekering geïndexeerd wordt: niet, 2% ,3% of de WIA-index (max 3%)

Direct zien hoe Inkomen op Peil het inkomen bij arbeidsongeschiktheid aanvult? Bereken het eenvoudig met de WIA-calculator.

Alle voordelen van de WIA-verzekering Inkomen op Peil:

 • Inkomensgarantie van 70, 75 of 80% tot een salaris van € 100.000,- in tegenstelling tot de meeste verzekeraars die slechts een inkomensgarantie en dekking bieden tot de WIA-loongrens van € 55.927,-
 • Zeer volledige verzekering: medewerkers krijgen een extra uitkering van 5% als zij voor 80% of meer arbeidsongeschikt zijn óf zelf nog voldoende inkomen weten te verdienen
 • De premie is lager dan bij arbeidsongeschiktheidsverzekeringen die medewerkers zelf regelen
 • Zelf de premieverdeling bepalen
 • Geen premie betalen voor arbeidsongeschikte medewerkers
 • 1 vaste contactpersoon
 • Professionele en effectieve re-integratieservice voor werkgever en medewerkers
 • Gratis wachtlijstbemiddeling voor medewerkers. Zo krijgen medewerkers sneller een behandeling, waardoor ze sneller weer aan het werk kunnen

Wie zijn verzekerd bij Inkomen op Peil?
Alle medewerkers vanaf 16 jaar zijn verzekerd, zonder keuring vooraf. Maar ze mogen niet ziek zijn op de ingangsdatum van de verzekering. Is een medewerker al ziek vóór deze verzekering wordt afgesloten? Dan is de medewerker verzekerd zodra deze 4 weken beter is. Medewerkers die gedeeltelijk arbeidsongeschikt zijn, worden verzekerd voor het deel dat ze werken.

Productinformatie
Voor uitgebreide informatie over alle voordelen van Inkomen op Peil heeft Avéro Achmea een brochure voor werkgevers en een voor werknemers.

Collectieve mantel voor leden
Voor leden geldt een extra mantelkorting van 5%.  Als u meer informatie wenst of een offerte op maat wilt ontvangen dan kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen via de link onderaan deze pagina.

Afstandsovereenkomst_WIA_verzekering